Значењето на сертификатот IP68 за светла за базен

Како да изберете соодветно светло за базен е многу важно. Треба да се земат предвид изгледот, големината и бојата на тела, како и тоа колку добро неговиот дизајн ќе се вклопи со базенот. Сепак, најважното нешто е изборот на светло за базен со IP68 сертификат.

IP68 сертификатот значи дека уредот е целосно водоотпорен и сигурно отпорен на прашина. Кога купувате светла за базен, задолжително изберете светла со IP68 сертификат, бидејќи тоа е клучен критериум за безбедност. Ако базенското светло нема IP68 сертификат, неговата безбедна и водоотпорна функција не може да се гарантира.

Покрај IP68 сертификатот, треба да земете во предвид и неколку други безбедносни фактори. На пример, бидете сигурни дека должината на кабелот на базенот е вистинската должина за вашиот базен, бидете сигурни дека седи во правилна положба под вода, итн. Кога се користат правилно, базенските светла што ги задоволуваат безбедносните стандарди можат да создадат убав и пријатен амбиент за вашиот базен .

Како заклучок, многу е важно да се изберат светла за базен кои ги задоволуваат безбедносните стандарди. Ако сакате светло за базен што е и убаво и безбедно, не заборавајте да изберете едно со IP68 сертификат. Ова ќе обезбеди мирно да уживате во ноќните пливања и атмосферски базени.

IP68_副本

Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

Време на објавување: 17 август 2023 година